Ubeseirede økonomiveteraner

1

Med tre turneringsseire av tre mulige er FK Økonomiveteranene fortsatt ubeseirede, og lørdag vant de også den andre runden av UiS-ligaen.

Av: Pål Karstensen (tekst) & Stian Skjerping (foto)

Etter å ha blitt historiske ved å ha vunnet fjorårets aller første utgave av UiS-ligaen, har FK Økonomiveteranene gått fra triumf til triumf. Etter å ha vunnet innendørsturneringen Comrod Cup i vinter, var det nå den nye utgaven av UiS-ligaen som sto for tur.

Sterke sluttspurter
Etter å ha lekt seg gjennom gruppespillet og oppskriftsmessig tatt seg til semifinale, begynte alvoret. Semifinalen mot «Moradi» ble en spennende affære, der begge lag hadde sine sjanser til å avgjøre. Selv om økonomiveteranene hadde et skudd i treverket, var det en relativt jevnspilt kamp som gikk til ekstraomganger. Da det så ut til at kampen gikk til straffer, greide det hittil ubeseirede laget å få pirket inn seiersmålet som tok dem til finalen.

Der ventet Albino United, som slo INDØKS på straffer i sin semifinale. Laget, som selvsagt spilte i hvite drakter, ga sine seiersvante motstandere god motstand og hadde gode muligheter til å avgjøre kampen. De fjorten minuttene finalen varte gikk ikke akkurat unna i rasende fart, da begge lag var gode til å forsvare seg og slet med å bryte ned motstanderens forsvar. Begge keeperne hadde gode dager på jobben, og spesielt Albino-keeperen Steffen Pringle viste gode takter mellom stengene.

Det var jo kjekt å bli matchvinner, og bra at jeg avgjorde før ekstraomgangene. Jeg skulle nemlig rekke United-kampen klokka 16.00. – Ole Frøyland, matchvinner.

Coaching i verdensklasse
Helt mot slutten måtte imidlertid Pringle kapitulere, da spydspiss Ole Frøyland etter mye klabb og babb fikk satt ballen i mål fra kloss hold. Minuttet senere kunne FK Økonomiveteranene slippe jubelen løs, da dommeren blåste av kampen og laget hadde sikret seg sin tredje strake turneringsseier.

– Jeg fikk ikke med meg at ballen krøp over linja, da jeg på den tiden lå med ansiktet nede i grusen. Men, det var jo kjekt det, og bra at jeg avgjorde før ekstraomgangene. Jeg skulle nemlig rekke United-kampen klokka 16.00, sier matchvinner Frøyland.

Trener Fredrik Evensen Hansen er selvsagt strålende fornøyd med å ha ledet laget til seier, og mener det er mye takket være hans gode bytter.

– Byttene ble tatt på riktig tid, det er det ingen tvil om. Jeg så at Ole var litt sliten tidlig i kampen, så jeg tok han ut og hvilte han litt. Dette for at han skulle få ekstra krefter mot slutten av kampen, som han da kunne bruke på topp. Jeg satte også inn en ekstra forsterkning i forsvar, så alt i alt må jeg si at dette var coaching i verdensklasse og avgjørende for kampen, sier en tydelig stolt trener.

Alt i alt må jeg si at byttene var coaching i verdensklasse og avgjørende for kampen. – Fredrik Evensen Hansen, trener FK Økonomiveteranene.

Vil bli uovervinnelige
Frøyland har vært med på alle seierne til laget, og røper eksklusivt til SmiS lagets interne målsetning fremover.

– Målet videre nå må jo være å bli uovervinnelige. Vi kan jo ikke tape, sier Frøyland.

Arrangør og keeper på det vinnende laget, Lars Magne Laupsa, slapp bare inn et mål i hele turneringen, da ballen spratt over foten hans på en ujevn grusbane. Likevel er Laupsa godt fornøyd med dagen.

– Jeg er veldig fornøyd med arrangementet, både med det som skjedde på dagtid og festen på kveldstid. Forholdene lå til rette med strålende sol og brukbare baneforhold, og det var kjekt at det kom så mange tilskuere og lagde liv, forteller Laupsa.

I følge primus motor Laupsa er det nye formatet på ligaen noe vi kommer til å se mer av i fremtiden.

– Det nye formatet på UiS-ligaen synes jeg fungerte bra og er nok noe vi kommer til å ta med oss videre. Med seriesystem kan det bli mye press på lagene og det kreves en del mer arbeid i og med at det da går over lengre tid. Det er lettere å planlegge og gjennomføre ei helgeturnering, så det er gode muligheter for å arrangere lignende turneringer senere. Uansett vil vi nok prøva å få til seriesystem igjen til høsten dersom det er stemning for det, avslutter hovedarrangør Lars Magne Laupsa.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here