Lærte opp medlemmer i stor stil

1

Studentorganisasjonen (StOr) holdt tirsdag introkurs for sine medlemmer i råd og utvalg, med fokus på hva som venter dem i det kommende året.

Av: Pål Karstensen (tekst & foto)

FORNØYD: De som møtte opp på StOrs introkurs tirsdag var fornøyde med utbyttet de fikk av å være der.

Først ute var nestleder Morten Rønne, som presenterte StOr og hva studentorganisasjonen driver med, før økonomidirektør Eli Løvaas Kolstø tok over for å snakke om milliardbedriften UiS. Det hele ble avsluttet med «tips og triks for arbeid i råd/utvalg», før dagens høydepunkt; Quiz på Folken klokken 19.00.

– Avhengig av at andre feiler
De fremmøtte fikk presentert et variert program, der mye informasjon var konsentrert på kort tid. Spesielt i foredraget til Kolstø om økonomien til Universitet i Stavanger (UiS), men også i de to andre foredragene. Kolstø dro frem BOFU-prosessen, viste frem mange prognoser og budsjettkalkyler for det kommende året, og ga publikum et godt innblikk i hvordan UiS driftes.

– Det viktigste å ta med seg fra dette er at vi må ha fokus på kvalitet og å få studentene igjennom studieløpet. For å si det enkelt er vi avhengige av at vi gjør det godt som universitet, samtidig som de andre universitetene gjør det dårlig. Da får vi mer penger av utdanningspotten, forklarte Kolstø.

Fornøyd tross labert oppmøte
Selv om det ikke var fult hus og stormende jubel på møtet, så var likevel arrangør og nestleder i StOr, Morten Rønne, godt fornøyd med dagen.

– Vi er fornøyd med gjennomføringen av dagen, men oppmøtet og profileringen har vært for dårlig. Det må vi jobbe mer med til neste gang. Det er disse tingene StOr skal satse på fremover for å heve kompetansen internt og bli mer slagkraftige, så det er viktig at folk møter opp, sier Rønne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here