SiS-hallen kan bli ny hjemmebane

0

UiS Volley-damene fikk endelig beviset på at de er det beste laget i Norge for andre året på rad. Nå får de kanskje flytte hjem.

Av: John Petter Nordbø & Oscar Eide Haus (foto)

 

SUVERENE: Robyn Devlin og UiS Volley var uslåelige også på sin nye midlertidige hjemmebane.

Med to 3-1-seiere mot tabelltoer og -treer Oslo Volley og Koll i siste serierunde viste UiS Volley hvem som er sjefen i norsk eliteserie. Sluttabellen viser 19 poeng mer enn nummer to, med 18 seiere og to tap. I januar kunne også kongepokalen vises fram på universitetet. «The double» er med andre ord fasit for årets sesong. Kampene var de første som ble spilt i hallen på SiS Sportssenter, og UiS Volley fikk utdelt gullet i det som sannsynligvis blir deres nye hjemmebane.
– Opplevelsen var bare positiv. Det er deilig å komme hjem. Jeg tror jentene syntes det var kjekt. Det var definitivt en ekstra motivasjonsfaktor å få spille mot de to andre topplagene på campus i siste serieomgang, sier UiS Volley-trener Martin Frydnes.

Slet i første sett
Treneren er tilfreds med at det blir seier i begge kampene.
– Vi slet litt i det første settet i begge kampene. Jeg vet ikke helt hvorfor. Kanskje var det på grunn av nye omgivelser? Kanskje tenker spillerne litt for mye på at de skal reklamere for seg selv på universitetet? Etter hvert fikk vi uansett roet oss og satt i gang spillet. Jeg tror det ble to underholdende kamper, sier Frydnes.
Han koste seg under utdelingen av gullmedaljene.
– Vi har ventet litt på det gullet. Det er en stund siden det ble klart. Jeg er glad for at vi kunne få det på UiS, det er litt spesielt. Vi setter stor pris på det. Det er stort at vi klarer å vinne gullet, sier treneren.

Sulten på ny trenersesong
Med cupgull og overlegen seier i serien er denne sesongen klubbens beste noensinne.
– Totalt sett er jeg fornøyd med sesongen. At vi vinner serien så overlegent med seks kamper «å gå på», må være bra. Det svir likevel at vi ikke klarte å komme til en nordisk finale, sier Frydnes.
Også styrelederen gleder seg over årets sesong.
– Sportslig sett vi veldig fornøyd. Resultatene viser at satsingen har vært riktig, påpeker Dag Myrestrand.
Frydnes vet fortsatt ikke om han er trener også neste år, men er motivert for jobben.
– Det har vært min første sesong som elitetrener. Jeg må si jeg er sulten på mer. Jeg har lært mye, sier Frydnes.

Det er stort at vi klarer å vinne gullet. Jeg er glad for at vi kunne få det på UiS, det er litt spesielt. – Martin Frydnes, UiS Volley-trener.

GLEDE: Endelig kunne Sarah Hoffman og resten av jentene i UiS Volley løfte pokalen i SiS Sportssenter.

Avtale fortsatt ikke klar
Den første sesongen måtte UiS Volley spille hjemmekampene og trene rundt omkring på fem forskjellige arenaer i nærområdet. Etter hvert fikk de en avtale med Elixiahallen på Lura. Denne hallen har inntil nå vært kamp- og treningsarena for Norges beste volleyballag for damer. Hallen i SiS sportssenter er forhåpentligvis den nye hjemmebanen.
– Hallen har godt lys og et av de beste gulvene vi har prøvd. Den er veldig bra, sier Frydnes.
Også styreleder Myrestrand liker hallen i SiS Sportssenter.
– Hallen er kjempebra. Det er bedre komme nærmere campus når vi først er et universitetslag. Da er det lettere å bygge opp en god supporterskare, mener han.
Det er imidlertid ikke fullstendig avklart at SiS Sportssenter blir UiS Volleys hjemmebane neste år. Avtalen er nemlig ikke skrevet under ennå. Fortsatt gjenstår ytterligere forhandlinger.
– Nei, avtalen er ikke formalisert enda. Men den bør komme i orden, sier Myrestrand.

– Løft for SiS Sportssenter
Direktør i SiS Sportssenter, Anne Tomasgaard, er usikker på om avtalen blir noe av.
– Jeg vet fortsatt ikke helt om det blir noen avtale. Det forutsetter at vi blir enige. Det kan jeg ikke si noe om nå, for det blir avklart i mai, sier hun.
Likevel er direktøren positivt innstilt til å få eliteserieklubben på plass i hallen på permanent basis.
– Både styret og administrasjonen i SiS Sportssenter er positive til at de skal trene hos oss. Jeg mener det er et løft for oss om UiS Volley kommer hit, understreker Tomasgaard.
Likevel er det en del ting som må på plass før en endelig avtale er i boks.
– UiS Volley krever jo sitt. De er flinke og trener mye. Vi har allerede resten av STIL og andre studenter som trener i hallen. Det er et spørsmål om treningstider. Vi har en del ledig på morgenen, derfor håper vi at vi kan få volleyballaget inn der. Samtidig vet jeg at de også ønsker å trene på ettermiddagen. Vi håper å få til en løsning, sier Tomasgaard. Omtrent 200 tilskuere var innom hallen i løpet av kamphelgen. Direktøren stortrivdes under UiS’ første kamper i sportssenteret.
– For meg var det to lykkelige dager. Anlegget fungerte bra. Gulvet er perfekt, ifølge spillerne. Det var også kjekt at såpass mange ville komme for å se på, sier Tomasgaard.

Riksanlegg i det blå
Tidligere har SmiS skrevet om det planlagte riksanlegget for volleyball som mest sannsynlig kommer til Stavanger. Prosessen med å bygge dette anlegget er fortsatt under planlegging. Selv om UiS Volley nå sannsynligvis får SiS Sportssenter som sin hjemmebane, betyr ikke det at riksanlegget er lagt på is.
– Et riksanlegg vil være veldig aktuelt for oss som hjemmebane. Hvis vi får bygget en så bra hall i vårt område, ser jeg ingen grunn til at ikke vi skal holde til der. Men jeg kjenner ikke til hvor langt debatten om riksanlegg er kommet nå, sier Myrestrand.
Verken SiS Sportssenter eller Elixiahallen er fullt ut godkjent etter de internasjonale reglene for volleyballhaller.
– Det er et litt rigid system. Nesten ingen haller i Norge tilfredsstiller de kravene. Det gjelder lys, takhøyde, avstander og så videre, sier Myrestrand.
– Betyr det at dere ikke kan spille europacup i SiS Sportssenter?
– Nei, internasjonale kamper skal ikke bli et problem. Det får vi til, sier Myrestrand.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here