Latterfylt temakveld

0

BI Stavanger gikk i sine søskenskolers fotspor og arrangerte temakveld med temaet «relasjonsbygging», pakket inn i humoremballasje.

Av: Trude Halseth Arnes (tekst og foto)

FORNØYDE: Både arrangører og gjester var fornøyde med temakvelden på BI. Her er komiker Jonas Rønning som var et av innslagene og fagansvarlig i BiS Cecilia Vik, som arrangerte kvelden.

Startskuddet for BI Stavangers rekke med temakvelder gikk for kort tid siden. Flere av de andre BI-skolene i landet arrangerer jevnlig temakvelder, og har høstet stor suksess. Nå vil Stavanger-skolen følge i deres fotspor. Temaet denne gangen var «relasjonsbygging». Komikerkjendis Jonas Rønning var et av innslagene.
– Det er bra at også BI Stavanger arrangerer temakveld. En plass må man jo begynne for å skape et bedre studentmiljø. I hele min karriere har jeg jobbet mye med studenter. Alle komikere er glad i studenter, sier Rønning.

Faglig og sosialt
Temakveldene er gratis for alle studenter. Cecilia Vik er fagansvarlig i BI Studentsamfunn (BIS), og har stått på for å lage en helaften for studentene. Oppmøtet var noe glissent.
– På de andre skolene har temakvelder vært en stor suksess. Her har det vært mangel på engasjement blant studentene. På de andre skolene serveres det alkohol hele kvelden. Temakveldene hos oss er alkoholfrie arrangementer, med trykk på at det skal være et faglig og sosialt tilbud for studentene. BI-kroa er åpen etter at vi er ferdige for de som ønsker å drikke, sier Vik.

Relasjonsbygging
Hver temakveld skal ha sitt eget tema. Denne gangen var det fokus på relasjonsbygging. Psykolog Andreas Våge stilte som foredragsholder, og forklarte på en engasjerende og humoristisk måte hva som skal til for å bygge relasjoner. Han pekte på viktigheten av å ha øyekontakt med andre mennesker. I tillegg understreket han at god selvtillit er positivt. Våge var tilfreds med kvelden.
– Å holde foredrag for studenter er det kjekkeste jeg vet. Det gir energi, og det blir en mer avslappet stemning enn når jeg holder foredrag for 500 voksne mennesker. Jeg får gitt veldig mye av meg selv, sier Våge.

Pausemat og stands
I pausene lokket BIS med gratis baguetter. Samtidig var flere stands rigget opp utenfor forelesningssalen. Viola Wenaas Myrann er med i kommunikasjonsgruppa i BIS, og er leder for studentaksjonen som hadde stand på skolen.
– Våge gjør innholdet gøy og spennende. I tillegg snakker han på en forståelig måte. Relasjonsbygging er relevant overalt, både i jobb og på fritiden. Dette er også et aktuelt tema for meg siden jeg leder studentaksjonen, sier hun.

Megafonmannen
Komiker og «megafonmannen» Jonas Rønning levde opp til sitt kallenavn da han entret forelesningssalen med sin velkjente megafon. Rullende latter fra start til slutt kan best beskrive hans opptreden. Latterliggjøring av BI Trondheim var en gjenganger.
– I Trondheim har de drikking som valgfag. Og hjemmebrent er en egen linje, galte han ut.
Han gikk også inn på gutter og jenters tre stadier på fylla, til enorm respons fra alle i salen.
Tone Rekkedal er førsteårsstudent ved BI. Hun var godt fornøyd med temakvelden.
– Dette var et kjempebra arrangement som var veldig godt gjennomført. Det er synd at ikke flere benyttet seg av tilbudet, men jeg håper det kommer flere muligheter, sier hun.

Bygge seg oppover
Også BIS-fagansvarlig Cecilia Vik var fornøyd med kvelden.
– Vi satser på å arrangere flere temakvelder ved BI Stavanger. Jeg er litt skuffet over oppmøtet. Vi har promotert kvelden på UiS og på BI, så det er rart ikke flere kommer. Det er jo både gratis og inspirerende. Jeg er uansett godt fornøyd med kvelden og håper flere tar turen neste gang. En plass må vi begynne, så får vi håpe de som var med nå sprer ordet, sier Vik.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here