Lei av middelmådig motstand

1

UiS Volley-trener Martin Frydnes mener at det å spille fire kamper mot alle lag i den norske ligaen kun sliter spillerne ut og ikke gjør dem bedre.

Av: Pål Karstensen (tekst & foto)

FOKUSERT: Martin Frydnes vil ta spillerne sine opp på et nytt nivå, og sier det er vanskelig med den middelmådige motstanden i Norge.

Sammen med Stod-trener John Arne Vestnor og Koll-trener Ragnar Wisløff vil UiS Volley-trener Martin Frydnes nå fremme et forslag for Eliteserieforeningen for å sikre at eliteklubbene kan fortsette å utvikle seg.

– Vi blir ikke bedre av å spille mange kamper mot middelmådig motstand. Vi blir bedre av å spille mange kamper mot lag som er bedre enn oss. For å få til det, må vi spille flere internasjonale kamper, men det har vi verken tid eller råd til når vi må spille så mange kamper mot andre norske lag, sier Frydnes.

Vil minske antall kamper
Frydnes bekymrer seg også for at klubben og spillerne rent sportslig heller ikke får så mye utbytte av det hektiske kampprogrammet. Han vil heller bruke pengene på å utvikle bredden i norsk volleyball.

– Vi ville heller sett at volleyballforbundet hadde brukt ressursene sine på andre ting enn å organisere så mange runder av den norske ligaen. Vi vil minske antall kamper og heller satse mer på bredde og rekruttering, sier Frydnes.

Det norske volleyballforbundets seriesystem, som er stemt fram av klubbene selv, pålegger klubbene å spille fire kamper mot alle lagene i den norske ligaen. Dette mener Frydnes ikke har noen hensikt for klubben hans.

– Det at vi blir tvunget til å spille fire kamper mot alle lagene, er ikke bra for oss. Det fører til stor slitasje på spillerne og større økonomiske og logistiske problemer enn tidligere sesonger, sier Frydnes.

Vi blir ikke bedre av å spille mange kamper mot middelmådig motstand. – Martin Frydnes, UiS Volley-trener.

Må ta hensyn til alle
Bakgrunnen for Volleyballforbundets beslutning var tanken om at jo flere kamper lagene spiller, desto bedre blir de. Leder for konkurranseavdelingen i det norske volleyballforbundet, David Cox, sier at de ikke bare kan ta hensyn til de beste klubbene i ligaen når seriesystemet blir satt opp.

– Som organisator av ligaen må vi finne en balansegang mellom eliteklubbene og de klubbene som ikke har økonomi, treningskultur eller interesse av å være med i internasjonale turneringer, sier Cox.

Som midlertidig leder for den nylig opprettede Eliteserieforeningen, har Cox forståelse for at UiS Volley ikke får noen sportslig utfordring av å knuse det samme laget 3-0 i sett fire ganger i året, men legger til at
lagene UiS Volley spiller mot, kan utvikle seg.

– Dermed er dette systemet med på å videreutvikle den norske ligaen. Uten bredde skaper du ingen elite, forsikrer Cox.

Uten bredde skaper du ingen elite. – David Cox, leder for konkurranseavdelingen i det norske volleyballforbundet.

Slitne spillere
Så langt har sesongen gått etter planen for UiS Volley, som har spilt fem seriekamper og to cupkamper mot norske lag. Laget står med sju seire av sju mulige og 21-1 i sett. Frydnes håper å fortsette i samme stil, men frykter det hektiske kampprogrammet fram mot jul.

– I de siste kampene har ikke spillerne vært helt på topp. De har også vært igjennom et hardt kampprogram. Spesielt mot Lindesberg var spillerne under pari, men vi må bare prøve å restituere oss best mulig og være flinke til å hvile når vi kan, sier Frydnes.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.