Perfekt

0

Artist: Major Parkinson
Tittel: Songs from a Solitary Home
Utgiver: Degaton Records/ Musikkoperatørene
Anmeldt av: Lars André Dahl

Karakter: A

Bergens-majorene har fikset biffen igjen. «Songs from a Solitary Home» befinner seg i krysningspunktet mellom Tom Waits, et rocka Kaizers Orchestra på engelsk og et sirkus- og dramateater. Major Parkinson svirrer fram et album som kunne blitt begynnelsen på et konseptuelt fleralbumstema med en haug filmnavninnskytelser. Her er det ingenting som minner om et «vanskelig» andrealbum.

Majorene overgår faktisk forventningene etter det selvtitulerte førstealbumet. Detaljene. Herrejemini, for noen detaljer! Pling-lyd fra mikrobølgeovnen, den heidundrende tuba-soloen som intro til «Simone!» og filmteaser-introen på «Dance with the Cookie Man». Her har jeg bare nevnt noen. Og så er det down-to-earth-rockelåtene som Major Parkinson har enerett på: «Trampoline Star», «Heart of Hickory», «Simone!» – og i det hele tatt – her er det så mye bra at det blir for mye å ramse opp.

Foruten avslutningsporet «The Transient». En meksikansk-inspirert, rolig låt med en fabelaktig cello hvor vokalist Jon Ivar Kollbotn faktisk nærmer seg Joseph Arthur. Jeg ga «Major Parkinson» en B, men det albumet har virkelig vokst enda et hakk og kunne fortjent en A. Skråsikker er jeg dog på at dette er en meget sterk A. Toppkarakter er ikke noe jeg slenger rundt meg – dette blir den andre jeg gir. Dette albumet kommer jeg til å høre mye på.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.