Bygg boliger – nå!

0

Hver høst kommer den tilbakevendene debatten om studentboliger. Når skal dette slutte?

Av: Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialistisk Ungdom


Å bo er en menneskerett og derfor vil SV grunnlovsfeste retten til bolig. FrP vil ha ned prisene på sprit og bensin. SU kjemper for noe annet, noe langt mer viktig; nemlig boligprisene må ned! Dette gir folk flest mer penger, noe man kan bruke på hva man vil!

Denne regjeringen har hatt en historisk satsning på studentboliger, og i år bygges det 1300 studentboliger. Det er det meste noen sinne! Årlig har denne regjeringen bygget mer enn den borgerlige regjeringen klarte i løpet av alle de fire årene de satt med makten. SV vil videre bygge 1000 studentboliger årlig.

Studentsamskipnaden meldte tidligere i år at 800 sto i kø for å få bolig, og at få trolig kom til å finne seg en bolig. Slik ønsker ikke SU og SV at det skal være. Derfor trenger vi en videre historsik satsning på bygging av studentboliger. Så lenge prisnivået er så høyt som det er og tilbudet er så dårlig som det er, kan vi ikke godta forholdene.

Med å bygge flere studentboliger bruker vi markedet mot seg selv. Det vil slikt bli billigere å leie bolig generelt. Slik oppnår vi det målet vi vil: at studenter og ungdom får mer penger – til å bruke på hva de vil. Enten det er sprit, mat, reising, kultur eller annet så får studentene valgfrihet med SVs politikk. Med FrP får man bare billigere sprit…

Studentene må få økt fokus i kommende periode. Da ønsker vi å gjøre livet som student tryggere økonomisk. Billigere kollektiv transport, kulturkort til man er 25, gratis tannhelse til man er 23 – og etter det settes egenandelen til maks på 2500 kroner. Studenter skal ha muligheten til å tjene opp pensjon mens de studerer, og dette vil SV arbeide for i perioden som kommer.

Men det stopper ikke der: Studentenes studiestøtte skal utvides til 2G. Hva betyr det? I dag får studenter ca 87 600 kroner. Dette skal økes! Får SV viljen sin, får studenter 145 760 kroner! Da snakker vi om frihet og selvstendighet.

Så dersom du synes det er viktig at alle har et rimelig og bra sted å bo, billig tannhelse, kultur og reise og mer studiestøtte må du gjøre to ting:

1. Velge vekk alle de borgerlige partiene (det er jo fort gjort).

2. Så må du velge blant de rød-grønne. Ettersom SV er kåret til beste
studentparti av NSU bør valget videre være enkelt.

Godt valg!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.