BLOGG: Forfølgelsesvanviddet

0

– Av Magnus H. Wathne

Det er noe som følger etter meg. Det er et monster. Det har fire hoder som alle vil spise meg. Det har vært der hele semesteret, men jeg har ikke lagt merke til det før nå. De siste ukene har det for alvor begynt å vise seg. Jeg tror ikke jeg er den eneste som har stiftet bekjentskap med dyret.

Noen ganger legger jeg spesielt godt merke til det. Når jeg ser på TV for eksempel. Da kan jeg kjenne vederstyggelighetens tunge, sure pust nedover nakken min. Det hygger seg når det merker at jeg er redd. Faktisk tror jeg det er slik at uhyret lever på studenters frykt og angst. Akkurat i disse dager er det nok føde å få tak i. Mange før meg har ikke overlevd. Men jeg skal klare meg, tror jeg. Eller… kanskje, hvis… hvem vet, «you never know, when it’s your time to go».

Når dommens dag kommer, og Tjodhallens kalde dører av stål åpner seg, er det kun meg selv jeg har å stole på. Kun min egen visdom og min penn kan stoppe dyrets kjever fra å sluke meg i et jafs. Jeg har vært med på dette før, og det kan beskrives som alt annen enn trivelig. Den mørkeste av seremonier begynner først ved at det ondes budskap forkynnes fra talerstolen. Så deler halvsovende zombier ut en skrift så skremmende, at selv Stephen King ville fått problemer med å sove om natta. Angsten fyller legemet og gjør det skjelvende og kaldt. Alt av rasjonelle tankeprosesser stopper fullstendig. Hver mann er overlatt til seg selv, og skal helst se skamfullt ned i sin egen pult. Imens følger zombiene deg med argusøyne. De er monsterets nærmeste tjenere, og har mye makt. Den som lager den minste lyd vil bli pisket, og i verste fall spist opp. De følger etter deg, til og med inn på dass.

Etter mange timer med blod, svette og tårer er det hele over. Din tid i skjærsilden er forbi for denne gang, men du kommer ikke til himmelen av den grunn. Dommen har nemlig ikke falt ennå og ingen kan føle seg trygge. Det er nemlig aldri lenge til neste besøk i helvete…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.