15 år med universitetstatus

0
PhD-stipendiat Viktoria Gierukas

Universitetet i Stavanger feirer sin bursdag 29.oktober hvert år. På denne datoen i 2004 ble det nemlig vedtatt i statsråd at Stavanger skulle få Norges femte universitet. 

Den høytidelige feiringen vil foregå i Tjodhallen fra klokken 13.00. Rektor Klaus Mohn ser fram mot jobben de kommende årene. 

– UiS har vært gjennom en enorm vekst. Vi har flere studenter og ansatte, og dette kan ses i sammenheng med at vi fikk status som universitet tilbake i 2004. Etter perioden med formidabel vekst syns jeg vi bør fokusere på kvalitet. Om det så er snakk om studieprogram, faglig innhold, forelesninger og forskning. Vi må strekke oss etter nye mål. 

Vil bli bedre

Rektor Klaus Mohn

Da Mohn tiltrådde stillingen som rektor for UiS tilbake i 2018 var han fast bestemt på at han vil jobbe for at universitetet skal bli bedre. Nå har ledelsen startet en strategiprosess for å stake ut veien videre mot 2030.

– Jeg tror vi må være mer selektive med hvor vi skal vokse. Vi må tenke oss om før vi setter i gang nye prosjekter, og passe på kvalitet. Forandringer kan skje. Visjonen vår er at vi skal puste de beste i nakken. Vi trenger ikke nødvendigvis være det største universitetet i Norge, men hvert fall det beste. 

En av de som har fått glede av universitetet i løpet av de siste syv årene er den nyansatte PhD-stipendiaten Viktoria Gierukas. Hun har gjennomført bachelor i statsvitenskap, master i samfunnssikkerhet, gikk et år på master i endringsledelse men sluttet da hun fikk tilbud om stipendiat ved UiS. Selv om studenthverdagen har gått slag i slag siden videregående og trivselen på UiS er høy mener hun at endringer bør skje. 

– Jeg syns det er viktig at ledelsen hører på studentene. Universitetet trenger virkelig bedre leseplasser. Sånn som i Kjølv Egelands Hus er miljøet veldig kaldt, og bør pusses opp for høyere trivsel, sier Gierukas.

Hilsen fra alumni

UiS har en lang portefølje av profilerte tidligere studenter. For nesten 50 år siden var tidligere fylkesmann i Rogaland, Magnhild Meltveit Kleppa, student ved universitetet. Hun håper UiS får en videre positiv utvikling regionalt, nasjonalt og til og med internasjonalt.

– Gratulerer så mye med de første 15 år! UiS er et fyrtårn når det gjelder utdanning og forskning, kvalitet og kompetanse både med alt de står for selv og det lagspillet de representerer sammen med andre utdanningsinstitusjoner, politiske organer og næringsliv. Jeg ønsker de alt det beste videre, avslutter Meltveit Kleppa. 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.