13 tips til hva du kan gjøre i sommer

0

Nå nærmer sommeren seg med stormskritt, her er noen tips for å få en optimal sommer. Dette er tiden for å kose seg, se igjen venner og familie og ikke minst; å lade batteriene!

Tekst: Sara Holmberg. Foto: Pixabay.com

Glem eksamen! Følte du det gikk dårlig på eksamen, eller er du redd for å stryke? Dette er ikke tiden til å tenke på det. Du gjorde det du kunne og nå er tiden inne for å slappe av og kose deg – det er belønningen din for et gjennomført studieår. Eksamen kan du tenke på til høsten.

Nyt solen! I følge meteorologene vil dette bli en av de varmeste somrene på lenge – spesielt på Sørvest-landet. Så for all del, og vær så snill; ikke sitt inne å glo på TV eller PC-skjermen hele sommeren. Spill volleyball med venner, dra på stranda, sol deg i hagen, ta en joggetur eller gå tur på fjellet. Bare kom deg ut i sola!

 1. Dra på konsert eller festival! Drikk masse øl, kos deg med venner og syng med.
 2. Ha så mange sene sommerkvelder med venner at du ikke holder tellingen. Dette er et absolutt must i sommerferien, spør du meg. Sitt på verandaen eller i hagen, lag maten på grillen, ha snacks på bordet, musikk på høyttalere og alkohol i glasset. Dette er tiden for allsang og hyggelige samtaler i solnedgangen.
 3. Få deg en sommerflørt. Det er så klisjé, men det er så gøy. Flørt hele sommeren og kos deg som du vil – dette er faktisk en sykt bra måte å få nye opplevelser på. Har du allerede en kjæreste? Da er tiden inne for å finne tilbake gnisten, dra på dater i solnedgangen og ha sex på stranda.
 4. Reis og opplev nye ting! Dra til et nytt sted, helst så langt vekk som mulig. Få nye opplevelser, opplev en ny kultur og slikk til deg så mye sol du bare kan (men husk så klart solfaktor). Mine tips og drømmedestinasjoner er: Firenze, Barcelona, Jamaica, New York, Vietnam, Paris og Hellas.
 5. Bruk dager på venner og morsomme aktiviteter. Ta med deg vennene dine og spill volleyball eller fotball. Eller kanskje dere vil sole dere på stranda? Hva med å gå til den nærmeste fjelltoppen? Eller kanskje bare ta en is i byen? Det er så mye koselig man kan gjøre – bare bruk fantasien og gjør noe gøy.
 1. Roadtrip! Ingen sommer uten roadtrip, altså. Ta med deg bestevennen din, sett på yndlingsmusikken og kjør uten en bestemt destinasjon. Stopp for å kjøpe is på veien, og stopp hvis dere ser noe kult dere vil utforske. Roadtriper er helt supert for å gode samtaler, le masse og glemme alt man ellers skulle stresse over.
 1. Les en bok. Eller tre. Eller fem. Så mange du vil! Jeg er sikkert ikke alene om å slite med å lese bøker i hverdagen. Det er liksom så mye annet jeg heller må bruke tiden min på. Derfor elsker jeg når sommeren kommer og jeg faktisk får tid til å lese en bok eller to. Jeg har alltid med en bok på stranda eller om jeg soler meg i hagen. Kos deg med den og nyt.
 1. Få i deg masse god mat og drikke! Er det én tid man har sjansen til å kose seg maks med både mat og drikke så er det sommeren. Inviter venner på middag, prøv ut en ny restaurant, lag grillmat med deilig tilbehør, spis så masse is du vil og eksperimenter med drinker. Det som alltid frister meg på sommeren er fruktpunch og Corona med lime – nam!
 1. Ha vors og fester med masse venner. Samle alle vennene dine, by på en velkomstdrink eller punch, ha gode samtaler, drikkeleker, masse latter og dans hele kvelden.
 1. Ta igjen tapt tid med familien. Mange har flyttet vekk fra familien og studerer et annet sted. Da er sommeren den perfekte tiden for å ta igjen tapt tid med familie. Ha spillekvelder, lag mat sammen, gå turer sammen og ha gode samtaler.
 1. Ikke bruk energi på å tenke på «sommerkroppen». Du ser ut som du gjør, og det er bra nok! De aller, aller færreste bruker energien sin på å tenke over andres kropper når de ligger i sola på stranda, så hvorfor skal du? Vær fornøyd med den du er, og ikke la det gå utover kosen i sommer.
 1. Nattbading og nakenbading. Uansett om du er med venner, kjæresten eller en flørt så er nakenbading på natten et must for sommeren. Det er så deilig og frigjørende, og det går sjeldent en sommer uten. Det aller beste er når vannet er varmere enn luften!
 1. Og sist, men ikke minst: slapp av, kos deg og lad batteriene. Du må ikke glemme at det etter ferien er fullt kjør med skole og arbeid igjen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.