100-ugå: Fem utvalgte

42

100-ugå i Sandnes er et arrangement der restauranter, cafeer og brasserier gir deg matretter til hundrelappen. Her er et utvalg av matrettene du kan prøve.

Under 100-ugå var jeg som student på fem ulike spisesteder. For å skape litt variasjon tok jeg for meg en vegetarrett, en kjøttrett, en fiskerett, en kyllingrett og en dessert. Alle rettene hadde sine unike preg over seg, men noen utskilte seg bedre enn andre.

VEGETAR

Channa Masala. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Jai Hind Indian Cuisine var første stoppested. Retten var en vegetar Channa Masala. Stekte kikerter i masala saus med løk, tomater, koriander og indiske krydder sammen med ris og salat. Retten var godt porsjonert og hadde en god helhetlig smak. Det tok også veldig kort tid mellom bestilling og servering av maten. Med det sagt, var ikke retten like sterk som jeg hadde forventet. Denne restauranten anbefales hvis du ønsker en rett som både er god, mettende og vegetar.

KJØTT

Bao-buns. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Bao-buns med svineribbe, kimchi og urter var den neste retten som skulle prøves fra restauranten På Siå. Selve deigen var godt gjennomført i smak, i tillegg til å være luftig og lett. Dessverre var dette det eneste positive. Selv om brødet hadde en god smak, var det altfor mye i forhold til innholdet. Kjøttet var seigt og føltes som det hadde ligget altfor lenge. I stedet for å sette søkelys på kvaliteten på retten, er min gjetning at restauranten i stedet gikk for kvantitet. Det var overbefolket inne, og bestillingen tok lang tid.

Selv med to Bao-buns, tror jeg ikke at en person hadde blitt mett av dette måltidet. Dette måltidet ga meg ikke den gleden jeg ville ha. En Bao-bun skal være en overfylt sak med så mye godsaker at du ikke vet hvor du skal begynne engang. Mens her var det bare en diger bun med lite innhold. For en student med et begrenset budsjett som ønsker å bli mett, var dette en rett jeg ikke hadde kjøpt igjen.

FISK

Sushi. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Rett nummer tre var hos Sandnes Sushi med åtte biter maki med laks og avocado og seks biter maki med spicycrab og tobiko. Veldig god ris og retten smakte veldig fersk. Fisken og selve sushien i seg selv var så fersk at du nesten kunne drikke den. Størrelsen på retten var også akkurat passe for 100 kroner. Avokadoen var også fersk, men jeg savnet mer ingefær. Krabben var litt i det tørreste laget, men resten av sushien hadde blitt preparert bra. Så langt i dag er dette det beste tilbudet i 100 uka jeg har spist. Dette er det første stedet jeg hadde kommet tilbake til. Dette er virkelig mat for pengene.

KYLLING

Pasta. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Pastabakeren serverte en al dente kokt linguine pasta, marinert kylling og arrabbiata saus med focaccia brød. Focacciaen var utrolig god. Man smakte med en gang at den var hjemmelaget, og olivensmaken var veldig sterk og klar. Kyllingen var også god, men litt tørr, dessverre. De kunne også vært mye mer generøse på osten på toppen. Problemet jeg hadde med arrabbiataen var litt for mye vekt puttet på den sterke delen, og da ignorerte de egentlig litt av tomatsmaken, noe som gjør arrabbiata til en så god pastasaus.

Tomatsausen smakte hermetikk. Hovedproblemet når du finner billigere alternativer til billige matretter, er at styrken til ferske ingredienser bare forsvinner, og dermed skapes en helt middelmådig rett. Som tidligere nevnt var focacciaen utrolig god og fersk. Problemet er at focacciaen er støttespilleren, og ikke stjernen i retten. Det er som et fotballag kjøper en stjernespiller til 50 millioner og så får han en skade på andre trening, og er ute for resten av sesongen. Føles litt robbet, fordi focacciaen var så god.

DESSERT

Isplanken. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Siste stopp var Smakeriet og deres isplanke. Veldig kjekt å møte et hyggelig personale som fortalte hvordan de ønsket at denne desserten skulle spises. Retten startet på mangosorbet. og så jobber man seg nedover. Det er alltid gøy hvis det er en spesiell måte du skal spise på, for da prøver du noe nytt. Det var totalt ti ulike iskremsmaker på planken, og hver og en av dem ga sin egen unike smak. Måten de ulike kulene var satt opp etter hverandre, ga veldig gode overganger fra en smak til en annen. Dette var en god dessert som hadde en veldig stor variasjon av ulike smaker, og er ypperlig å dele med andre. Denne desserten anbefales på det sterkeste.

Alt i alt var 100-ugå et arrangement der jeg fikk et innblikk i retter fra flere ulike deler av verden. Noen retter var definitivt verdt pengene, og ga kunden en ordentlig metthetsfølelse. God smak og hyggelig personale ga også en mer inviterende atmosfære, og gjorde at jeg følte meg velkommen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.