Hjem Nyheter 10 ting du bør gjøre i september

10 ting du bør gjøre i september

0

10 ting du bør gjøre i september

Av Kjetil Broms

Årene du studerer skal du huske så lenge du lever. Da nytter det ikke å sitte plantet i godstolen og se Netflix. Derfor serverer vi deg hver måned en aldri så liten guide med kule, underholdene og minnerike aktiviteter. Her er 10 ting du absolutt bør få med deg i september:
Nuart Festival
Hvor: Stavanger sentrum
Når: Torsdag 6. september – søndag 9. september
Før du maner til kamp: Ja, kunstutstilling kan være gøy. Veldig gøy, faktisk. Nuart i Stavanger sentrum er et skue de fleste vil like. Hvert år hyller festivalen street art og urban kultur gjennom kunst-installasjoner både inne i et galleri og ute i Stavangers gater. Ta deg tid, gå en runde, og bli kjent med byen i samme slengen. Men vær kjapp! Utstillingen startet allerede på torsdag, og må sees denne helgen.
Trang Fødsel
Hvor: Stavangeren
Når: Lørdag 8. september
Bandet bak landeplager som «Kursiv», «Drømmedame» og «Livet er helt ålreit» står på scenen på Stavangeren lørdag kveld. Her blir det gamle slagere på løpende bånd!
Endless Knowledge, a Tatoo exhibition
Hvor: Kinokino
Når: Fredag 7. september – søndag 28. oktober
Tatovører viser fram sine arbeider på Kinokino denne høsten. Gruppeutstillingen er satt i stand av den lokale tatovøren Glenn Flesjaa. Hver utstiller viser fotografier av sine verker, i tillegg til et kunstverk. Noe å gjøre neste regnværsdag?
Engasjertuken og Engasjertgalla
Hvor: Scandic Stavanger hotell
Når: Lørdag 15. september
Engasjertuken varer fra 10. til 15. september, og skal avsluttes med stil. Start UiS og Hexagon arrangerer en skikkelig galla på Scandic hotell i sentrum. Legg vekk pensumbøkene og ta på dressen eller kjolen, og kos deg sammen med andre engasjerte sjeler. Studentpriser i baren, og arrangørene lover litt hemmelighetsfullt underholdning fra en komiker. Etter gallaen blir det after party på Hexagon.
Høstmarked på Tou Scene
Hvor: Tau Scene
Når: Søndag 16. september
Marked med design, kunsthåndverk og gjenbruk. Perfekt for studenter på jakt etter kule og unike ting til en billig penge. Høstmarkedet har også åpen kafe med varm mat. Tou Scenes samarbeidspartnere på Fortou stiller med ulike typer street food, som gir mulighet for en aldri så liten kulinarisk opplevelse. For øvrig er det fri inngang til arrangementet.
100-Ugå i Sandnes
Hvor: Sandnes
Når: Mandag 17. september – søndag 23 september
Dette er uka du kan unne deg et par turer på restaurant! En rekke spisesteder i Sandnes har gått sammen om å gi deg matretter til den nette sum av 100 kroner, hver dag, hele uka. Dermed kan du spise ute uten å sprenge studentbudsjettet. På menyen står for eksempel burger, pizza, indisk, biff, kebab og pasta. Blant spisestedene som deltar på 100-Ugå er Al Forno, Hekkan Burger, Pastabakeren, Big Horn Steak House, Birgers Burger, India Tandori og Domino´s.
Les mer her: https://100uga.no
Viking – Sogndal
Hvor: SR-Bank Arena
Når: Søndag 23. september
Rosinen i pølsa når det kommer til lokalfotball i september. Viking møter Sogndal til toppkamp i OBOS-ligaen. Viking trenger støtte, og her bør det bli god stemning. Viking anbefaler å ta buss til stadion. Bussen er for øvrig er gratis om du viser kampbillett.
Stavanger Oilers – Vålerenga
Hvor: DNB Arena
Når: Tirsdag 25. september
En skikkelig godbit i norsk ishockey. Vålerenga er på mange måter Stavanger Oilers rake motsetning, og en av Oilers største rivaler. Vest møter øst i det som er en av årets absolutte høydepunkter i GET-ligaen. Det blir vanligvis fantstisk stemning i DNB Arena under disse oppgjørene. Norsk ishockey blir ikke stort bedre enn dette.
Ressursgruppen for Studenter i Næringsforeningen
Hvor: Rosenkildehuset
Når: Torsdag 27. september
Tid for litt faglig påfyll. Ressursgruppen for Studenter i Næringsforeningen inviterer deg til et gratis arrangement der du kan lære om hvordan sosiale medier kan brukes i jobbsøkerprosessen.
Dr. Bergland bryter taushetsplikten
Hvor: Stavangeren
Når: Lørdag 29. september
Komiker Jonas Kinge Bergland kommer til Stavanger med sitt nye, kritikerroste show «Dr Bergland bryter taushetsplikten». Aftenposten ga forestillingen en sekser på terningen, og Oslo-komikeren har fått gode mottakelser fra publikum. Absolutt verdt å få med seg.
PS: Har du et arrangement vi bør ha med i vår neste guide? Kontakt vår nettredaktør på nett@smis.no

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.