10 ting du bør gjøre i oktober

1
Bilde til månedsguider. Merket for gjenbruk

10 ting du bør gjøre i oktober

Årene du studerer skal du huske så lenge du lever. Da nytter det ikke å sitte plantet i godstolen og se Netflix. Derfor serverer vi deg hver måned en aldri så liten guide med kule, underholdene og minnerike aktiviteter. Her er 10 ting du absolutt bør få med deg i oktober:

Tekst: Kjetil Broms

Tenning av vinterlys i Fargegaten

Når: Torsdag 12. oktober
Hvor: Fargegaten
Endelig skal fargegaten i Stavanger sentrum igjen lyses opp. Denne kvelden blir gaten med de mange fargerike husene adskillig mer koselig når store lyslenker henges opp opp og fargelegger gaten i alle regnbuens farger. Dette er noe du bør oppleve – enten du er rutinert rogalending eller fersk student.
Les mer om arrangementet her

Dag Sørås – Emokrati

Når: Fredag 13. oktober
Hvor: Stavangeren
Munnrapp nordlending med skarpe meninger pleier å være et godt utgangspunkt for en morsom kveld. Dag Sørås inntar Stavangeren med det kritikerroste showet «Emokrati», der følelser er viktigere enn fakta. Alle trenger en god latter, og da bør dette være et godt alternativ.
Les mer om arrangementet her

Twerkekurs

Når: Lørdag 14. oktober
Hvor: SiS Sportssenter
Tid for å riste løs! Tone Gåsbakk og SiS Sportssenter inviterer alle over 16 år til et kurs i danseformen twerking, alias romperisting. Arrangøren beskriver dette som en morsom treningsøkt, til rabattert pris for medlemmer av sportssenteret.
Les mer om arrangementet her

Orgelkino

Når: Torsdag 18. oktober
Hvor: Stavanger Konserthus
Kino på gode, gamle måten. Stavanger Konserthus ruller i gang den første av etter hvert mange filmatiseringer om vampyren Grev Dracula på lerretet, akkompagnert av live musikk. En sjelden filmopplevelse, akkurat sånn filmen først ble vist da den hadde premiere for snart 100 år siden.
Les mer om arrangementet her

What’s Brewing

Når: Fredag 19. oktober – lørdag 20. oktober
Hvor: Tau Scene
To dager i himmelen for den øl-interesserte. Skaperne av store og små brygg samles på Tau Scene. Dette er nok litt i dyreste laget for en del, med tilsvarende god drikke.
Les mer om arrangementet her

Eva Weel Skram

Når: Fredag 19. oktober
Hvor: Stavanger Konserthus
Nydelig livemusikk i konserthuset. Artist Eva Weel Skram inntar den spesielle salen Fartein Valen på Stavanger Konserthus. Salen, som ofte huser symfoniorkesteret, har en helt egen akustikk, og sørger for en konsertopplevelse du ikke finner så mange andre steder i Stavanger. En konsert her er noe du bør få med deg!
Les mer om arrangementet her

Skibaluba

Når: Lørdag 20. oktober
Hvor: Stavanger Forum
Dette er dagen for deg som har tenkt deg ut i skisporet i vinter, men som ikke har satt opp samme budsjett som Birken-klar familiefar (40). Arrangementet mener å være Norges største skisalg, og skilter med tilbud på ski og alt som hører med. Altså staver. Tror vi. Og kanskje en buff. Uansett, her er det mulig å sikre seg utstyr til vinterens hyttetur for en rimelig penge.
Les mer om arrangementet her

Boytoy Auction

Når: Torsdag 25. oktober
Hvor: Folken
Tradisjonen tro kan du også i år kjøpe deg en mann for en god sak på Folken. En etter en valser mennene som skal auksjoneres bort ut på scenen, normalt sett til stor begeistring hos det primært kvinnelige publikummet. Budene tikker så inn, og inntjeningen går til en veldedig organisasjon som foreløpig ikke er offentliggjort.
Les mer om arrangementet her

Stavanger Oilers – Frisk Asker

Når: Torsdag 25. oktober
Hvor: DNB Arena
I skrivende stund puster Stavanger Oilers Frisk Asker i nakken i Get Ligaen. 25 oktober møtes de til kamp i Oilers´ storstue. Dette blir en kamp med god stemning og intensitet på isen. Ishockey er blant de morsomste idrettene du kan se live, og DNB Arena er kanskje det kuleste stedet i landet å oppleve hockey.
Les mer om arrangementet her

Kjartan Lauritzen

Når: Lørdag 27. oktober
Hvor: Folken
Mannen bak den uhyre irriterende fest-slageren «Fredag» står på scenen lørdag kveld på Folken. Fra Lauritzen kan du forvente deg en ytterst energisk forestilling, så dette kan være en meget god start på helgens festligheter! Folken lover en svett og varm kveld under konserten som har aldersgrense 18 år.
Les mer om arrangementet her

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.