10 jysla realistiske nyttårsforsett

0

Hvis du vil bli tynnere, sunnere, smartere eller rikere, så er ikke dette forsettene for deg.

Tekst og foto: Ine Espevik Larsen

Tren sjelden
I likhet med forrige semester, kommer SiS til å få flere hundre støttemedlemmer. Den første uka klemmer du til med både spinning, body pump og kanskje til og med yoga. De resterende månedene derimot, får du «dessverre» ikke til å ha tid til å trene fordi du må lese, fordi du må jobbe og fordi du må spille yatzy med kollektivet.

Bruk stipendet på øl
Glem rådyrt pensum av typen murstein. Den store gledespakken av et stipend som kommer i januar gjør oss alle ekstra spandable på Tappetårnet. Gikk det tusen kroner i shots? Opsann, jaja, da er det godt at det er 19 lapper igjen!

Spis det som gjør deg glad
Du kommer ikke til å spise sunnere. Kan du forestille deg en studenttilværelse uten cola, sjokolade, grandis og komlene i Kjølv Egelands hus? Nei, tenkte meg det.

Ta skippertak
Du stiller superforberedt til første forelesning, og har lest hele introduksjonskapittelet. Kanskje holder du det gående til andre uka, før du plutselig helt umerkelig har falt av lasset. Da er det gjort. Når kalenderen viser mai, raser du panisk gjennom de fjorten pensumbøkene, sover tre timer hver natt, drikker flere liter med kaffe og består til slutt eksamen med glans. Hvis ikke kan du jo alltids konte.

Se serier midt på natta
Hvem gidder å sove, når man har Netflix? Det er jo ikke din feil at en ny episode starter automatisk før du rekker å slå av skjermen. Ingenting er som forelesning klokken åtte etter fire timers søvn.

Ikke vent på kjærligheten
Heller ikke 2017 blir året der du er stjerne i en virkelighetens romantiske komedie. Har du en liten crush på han kjekke i klassen, si det til ham! Sannsynligheten er nemlig særdeles liten for at han dukker opp utenfor huset ditt i et hav av roser og stearinlys.

Gi opp snus-slutt
Du laster ned Slutta-appen, og er strålende fornøyd med å ha klart deg uten snus i 32 timer og 29 minutter. Men bare vent til hardkjøret begynner. Det må da være greit med en liten belønning for å ha kommet gjennom et ekstra vanskelig kapittel? Kanskje det går å bare gjøre det på fest? Før du vet ordet av det er du tilbake på syndens gamle stier. Og det nytter i hvert fall ikke å slutte i eksamensperioden! Og i sommerferien, da må man jo kose seg litt ekstra…

Snik deg unna ansvar på en lur måte
Ingen i kollektivet vet at det er du som alltid lager nattmat uten å rydde etter deg, eller at du aldri har kjøpt en eneste pakke med dopapir. For å holde på disse hemmelighetene er det lurt å opprettholde godviljen hos de du bor med. Pass derfor på å gi rikelig med komplimenter til den stakkaren som alltid tar oppvasken.

Sjekk sosiale medier ofte
Du vil fortsatt være like avhengig av mobilen, og pådra deg nakkeskade av for mye bøyd hode. I sosiale anledninger kan det være lurt å vie den litt mindre oppmerksomhet, og heller se de du snakker med. Da kan mobilbruken begrense seg til å sjekke snapper, Messenger, værmeldingen for neste uke og nyhetsoppslag fra hjembygda.

Prokrastiner nyttig
Alle prokrastinerer, og vi kommer ikke til å slutte med det. Men hva med å se en interessant dokumentar på NRK-appen fremfor å google «why did kim divorce after 72 days», «why do cats purr» eller «does farting burn calories»? Pøh, hvem prøver vi å lure? Heldigvis var dette siste punkt, og nå kan du google akkurat det du lurer på. Det er fortsatt ikke for sent å tilegne seg ny viten i 2016.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.