10 ferietips til den blakke studenten

0

Stipendet er borte, men du har lyst til å ha tidenes sommerferie før skolestart igjen. Da lønner det seg å tenke variert og i litt nye baner. Ta en liten kikk på 10 ferietips for deg som ikke vil, eller kan, bruke så mye penger.

Av Lisa Ravna Rørmoen

Vær frivillig på festival
Alle festivaler trenger frivillige. På denne måten får du jobbe med masse gøyale mennesker, samt ”gratis” festivalpass.

Dra på overnatting i naturen
Pakk ryggsekken og dra på telttur, holmetur, båttur etc. Kom deg ut i naturen og nyt en liten ferie på budsjett.

Les bøker
Dra på biblioteket eller til en venn og lån bøker du aldri har fått tid til å lese. Les deg opp på temaer du alltid har ønsket å vite mer om, eller kos deg med en roman i sommersolen.

Hyttetur 
Spør om å låne en hytte fra familie eller venner. Eventuelt kan du få deg nye venner som har hytte og bli med dem. En hyttetur på fjellet eller ved sjøen gjør godt for sjela, og lommeboka. Det er også mulig å gjøre husbytte, der man bytter hus/leilighet med noen i en annen by.

Se serier eller filmer når været er dårlig
Kjenner vi den norske sommeren rett, har den mange regnværsdager å by på. Ha derfor serie- og filmmaraton når sola er fraværende og kos deg med god samvittighet.

Lær deg ting du ellers ikke har tid til
Om det så er matlaging, spille et instrument, å danse, å fiske, en kampsport eller fletting, så finnes det en video på nett der du kan lære deg hvordan, helt gratis. Eller så kan du spørre noen du kjenner om å få en opplæring.

Vær turist i egen by
… Eventuelt en naboby du ikke har fått sett nok av. Det er typisk at man glemmer å utnytte turistattraksjonene i egen by. Ta derfor turen innom det lokale turistkontoret og ta sjansen på å få sett alt en gang for alle. Ta beina fatt, eller sykkelen, og opplev byen helt gratis.

Forny sommergarderoben din på egenhånd
Klipp, lim og sy om klærne dine, så får du fornyet garderoben uten å bruke ei krone.

Ta med feriereisemålet hjem
Ha temakvelder, enten det er fest eller vennemiddag. Gå til innkjøp av glowpaint og plastbøtter og kjør Thailand-inspirert fullmånefest i hagen. Ellers kan du kjøpe inn til eksotiske paraplydrinker og flytemadrasser, og gi lokalstranden litt Gran Canaria-vibber.

Få deg en jobb, så slipper du å være den blakke studenten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.