Terapihundene er tilbake på campus

Terapihundene er tilbake på campus

Som en fortsettelse av prøveprosjektet til SiS og Firbent Terapi er hundene tilbake for å berolige studentene.

Tekst: Lisa Ravna Rørmoen Foto: Firbent Terapi

– Studentene har rost tiltaket og føler seg mindre stresset etter litt kvalitetstid med hundene, sier Anne Marie Lund, leder i Velferdstinget, om tilbakemeldingene fra da hundene besøkte campus for første gang våren 2018.

– Hundene er trent opp og bidrar til å senke hjerterytmen, samtidig som de motiverer til mestring, legger hun til.Etter at noen studenter la merke til lignende tiltak ved andre universiteter, strømmet det inn med henvendelser om å få terapihunder til Stavanger. Våren 2018 ble det satt i gang et prøveprosjekt i regi av SiS i samarbeid med Firbent Terapi. Daglig leder i sistnevnte, Helle Barstad, har inntrykk av at tiltaket er svært nødvendig.

TERAPEUTER PÅ FIRE BEIN: Denne hunden er ledig for terapitime tirsdag 23.10.

– Vi har fått utelukkende positive tilbakemeldinger. Studentene trenger sårt et avbrekk, og nå får de noen stunder der de klarer å unngå å tenke på studiene og eksamen. I tillegg er har vi sett tilfeller der studenter som bor langt hjemmefra, føler mindre på hjemlengselen når de kan være med hundene.

Velferdstilbudet er åpent for alle studenter i Stavanger og Sandnes, og tirsdag 23. oktober er hundene tilbake på campus på UiS. Men på tross av utelukkende positive tilbakemeldinger er det fortsatt mange ledige plasser.

– Vi håper så mange som mulig får vite om tiltaket og melder seg på, det er vi avhengige av for at prosjektet skal fortsette, sier Lund.
Posted in Nyheter and tagged , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.