Drageild vs. vikingøks

dragetreneren_filmweb

Film: Dragetreneren (How to Train Your Dragon)
Regi: Dean DeBlois og Chris Sanders
Skuespillere: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera
Land/ Lengde/ År: USA / 1t 38min/ 2010
Karakter: B

Anmeldt av: Kristoffer Dahl

Vi møter Hiccup, en ung og håpefull gutt som bor i en vikinglandsby som titt og ofte blir angrepet av ildsprutende drager som plyndrer husdyrene og brenner ned husene deres. Som sønn av den store landsbyhøvdingen har Hiccup et brennende ønske om å vise seg frem som en tapper dragedreper.

Men da passer det dårlig at han er en svak, spinkel, og ganske feig gutt.Mirakuløst nok klarer han å felle den farligste og mest beryktede dragen av alle. Men når han står over sitt bytte, klar til å hugge, ser han en menneskelighet i dragens øyne som hindrer han i å drepe den. De blir venner, og Hiccup oppdager at dragene kanskje ikke er så slemme som alle tror.

Dragetreneren er en actionfylt animasjonsfilm som passer for både store og små. Som forventet fra Dreamworks Animation, får vi servert en fin blanding av humor, action og drama. Litt klisjefylt er det til tider, men det er jo obligatorisk i slike filmer. Visuelt er dette en fest for øyet.Filmen viser at animasjonsteknikken nå har kommet så langt at mye begynner å bli fotorealistisk.

Hår og pels, som er noe av det vanskeligste å animere, ser nå helt ekte ut. Noe som kanskje har gått på bekostning av andre fortellermessige elementer. For jeg synes filmen mangler noe av magien som finnes i de beste filmene i denne sjangeren, som Up og Wall-E.

Posted in Filmanmeldelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *